Header

Main Content

OM HVALDEMAR

Jeg heter Hvaldemar og er en hval som bor på Active Hotel og Active Family året rundt. Jeg vil veldig gjerne hilse på deg og håper at du vil hilse på meg fredager, lørdager og søndager i hele sommer. Jeg er forskjellige steder, men som oftest å treffe mellom klokken 11-13 på Active Family.

Du er velkommen til å leke på Hvaldemars Lekesone som er utenfor hotellet, her er det badminton, ringspill, kubb, kritt og mer.

Hvis det regner eller du har lyst på skygge har vi Hvaldemars Lekerom for de minste, her er det en krittvegg, lekekjøkken, togbane og bamser.

 

Hvaldemars Spillerom for de større hvor det er bordtennis, fussball, brettspill og jenga

.

For alle pirater og småhvaler som kommer til Active Hotel har Hvaldemar laget en skattejakt som du kan delta på. Alle er velkomne til å delta og vinne premie.

EKSEMPEL TIL EN DAG PÅ ACTIVE

Kl. 09:00 – Frokost på hotellet
Kl. 09:30 – Hvaldemars lekerom/spillrom
Kl. 11:00 – Badeland
Kl. 14:00 – Lekeland
Kl. 17:00 – Tur inn til Brygga
Kl. 20:00 – Skattejakt

HISTORIEN OM HVALDEMAR

For lenge, lenge siden var det en mann kalt Svend Foyn som var fra Tønsberg. Han seilte langt om lenge og over hele verden. Svend hadde flere gode ideer for å kunne forbedre hvalfangsten og endte opp med å grunnlegge den moderne hvalfangsten vi kjenner til i dag.

Når Svend var rundt 50 år gammel kjøpte han den første dampdrevende hvalfangstskuten og noen år etter det fant han opp en granatharpun for å fange mer hval. Da han seilte rundt Spania ble en spesiell hval fanget. Hun het Hvalentina. Hvalentina var lykkelig gift med Hvalulf. Fylt med sinne fulgte Hvalulf etter Svend Foyn hele veien til Nøtterøy. Hvalulf ville ha sin hevn. Svend Foyn var klar for å fange Hvalulf som var en av de største hvalene han hadde sett. De angrep hverandre om og om igjen, frem til de begge lå skadet på bakken. Det var da det gikk opp for Svend at han aldri hadde tenkt over dem han skadet og at hvalene hadde familier og venner de var glad i. Akkurat som menneskene har. Svend begynte å snakke med Hvalulf. De fikk et sterkt bånd. Så sterkt at Hvalulf tok med seg barna Hvaldine og Hvaldahl med til Svend. De lekte og koste seg dag ut og dag inn frem til en dag hvor Svend ble for gammel til å leke. Da Hvalulf la merke til at Svend begynte å bli sliten passet Hvalulf på. Før Svend døde delte han sine siste og dypeste hemmeligheter til Hvalulf.

Kort tid etterpå døde Hvalulf også. Hvaldine traff en mann og flyttet til Frankrike og fikk barn. Hvaldine fortalte alle historiene til Svend Foyn og da barna ble eldre fikk de høre den Store Hemmeligheten. Barna til Hvaldine vokste opp og fikk sine egne barn som de fortalte historiene videre til. En av disse var Hvaldemar. Han vokste opp utenfor Frankrike sammen med sin mor Hvalborg, faren Torhval og sine 2 søstre, Hvalfrid og Hvalbertine. Hvaldemar var fasinert av Svend Foyn og hans historie. Han hadde hørt rykter om at det var bygget et badeland og treningssenter ved der Svend hadde bodd, men han hadde aldri sett det med sine egne øyne.

I 2017 ble det en forferdelig storm der Hvaldemar bodde. Hvaldemars familie var ikke lenger å finne. Han reiste fra Frankrike for å prøve å finne dem. Han svømte til Argentina, Brazil, Amerika og Canada, men kunne ikke finne dem. De var helt borte. Hvaldemar ble veldig ensom. Han svømte og svømte, lengre enn langt og endte til slutt opp i Tønsberg. Han hadde hørt om Tønsberg tidligere, det var rett ved Nøtterøy, rett ved der Svend hadde bodd. Hvaldemar svømte litt lenger og fant til slutt stedet han hadde blitt fortalt om siden han var liten. Nysgjerrig som han var klarte han ikke dy seg. Han gikk på land for å se hva hans egne forfedre hadde sett. Han ble begeistret da han så badelandet. «Active Family» hvisket han. «Kanskje jeg kan finne meg en ny familie?».
Hvaldemar var på vei inn døren da han hørte barn le. Han snudde seg. Han hadde aldri sett barn før. Hvaldemar hadde sett mennesker før, men aldri så små mennesker. Barna lekte utenfor hotellet. Han prøvde å spørre om hva et hotell var, men de skjønte han ikke. Hvaldemar fant ut av at han skulle finne ut av det selv. Han gikk inn døren og det første som møtte han var et vennlig fjes. Hvaldemar stirret forbauset på utstillingene om Svend Foyn. Alt han hadde blitt fortalt var sant.«Velkommen» sa resepsjonisten. Hvaldemar vinket med finnen. «Reist langt?» spurte hun. Hvaldemar nikket. «Bli med meg så kan du få i deg litt mat og noe søvn» smilte hun. Hvaldemar fulgte etter henne, de gikk opp trappene og rett ved heisen var det et stort portrett av Svend. Resepsjonisten fulgte han opp på et rom hvor han kunne slappe av. Sliten som han var, sovnet han raskt og når han våknet dagen etter var han ønsket velkommen av sin nye familie. Hvaldemar er ikke lenger ensom. Han savnet sin gamle familie, men den nye elsket han like mye.

Den dag i dag er Hvaldemar lykkelig på Active Hotel og Active Family. De lar han finne på mye sprell, de lar han leke med barna og de setter pris på han. Hvaldemars historie er enda ikke slutt. Hver dag finner Hvaldemar på noe nytt. Kanskje han finner på noe med deg en dag, hvem vet?

Widgets

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!